Wie zijn wij?

Regie NV is een audio-visueel productiebedrijf op Curaçao, dat een bekende naam heeft opgebouwd als producent van voornamelijk documentaires, zowel in eigen beheer als in opdracht van derden. Maar ook het produceren van commercials, bedrijfsfilm, en niet te vergeten clips voor internet.

De drive achter ReGie NV is haar eigenaar/managing director Renée Gielen die haar sporen in het ‘vak’ ruim heeft verdiend. Haar ambitie is steeds om een gedegen en filmisch aantrekkelijk product af te leveren. Haar inspiratie heeft tot controversiele en indringende documentaires geleid.

Zij was jarenlang correspondente van twee nieuwsprogramma’s in Nederland en voelt zich als een vis in het water wanneer via onderzoeksjournalistiek een mooi product tot stand komt. Zie ook persbericht “Productiebedrijf ReGie 12,5 jaar”.

De betrokkenheid van ReGie bij lokale maatschappelijke aangelegenheden blijkt eveneens uit haar – mede voor de Nederlandse TV geproduceerde – serie over de Curaçaose bursalen, de succesvolle flashmob op de Pontjesbrug, de documentaire over Autisme op Curaçao en de productie van opnames van het evenement TEDxYOUTH

Eén beeld zegt nog steeds meer dan 1000 woorden. De eisen voor kwaliteit worden wel steeds hoger. ReGie gaat daar volledig in mee.

Internet wordt steeds belangrijker, en toch verandert de wereld voor filmmakers niet persé meer dan vroeger. Alleen kunnen we het nu ook supersnel laten zien op ieders computer, tablet of telefoon. Maar dat staat dus náást de wereld van de documentaire, de background reportage, de film, de commercial, de bedrijfsfilm.

ReGie kent al die aspecten, uit ervaring en interesse in de wereld om haar heen.

ReGie heeft een groot netwerk op Curaçao en ver daarbuiten. Men weet haar te vinden als het gaat om meedenken in concept, opstartfase, productie en en het realiseren van het eindproduct.